Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe kunnen LGBTQIA+-personen ouders worden?

We streven naar een gelijke toegankelijkheid tot vruchtbaarheidsbehandelingen voor iedereen. Ongeacht je seksuele geaardheid of genderidentificatie. Bij complexe situaties of als er gebruik gemaakt wordt van donormateriaal, wordt altijd een psychologisch advies gevraagd en is verdere psychologische ondersteuning ook mogelijk.

Hoe kunnen LGBTQIA+-personen ouders worden?

Inseminatie

Voor sommige doelgroepen, zoals lesbische koppels, zijn inseminaties met donorsperma al veel jaren ingeburgerd.

ICSI-behandeling

Ook onderlinge eiceldonatie is mogelijk. Daarbij doneert de ene partner eicellen aan de andere. Zo proberen we tot een zwangerschap te komen via een ICSI-behandeling met donorsperma.

Cryopreservatie

De voorbije jaren is er steeds meer aandacht voor mensen die zich niet herkennen binnen de klassieke tweedeling man-vrouw. Voor hen biedt Fertiliteit Brugge de mogelijkheid tot cryopreservatie. Via deze techniek vriezen we ei- of zaadcellen in voorafgaand aan een gendertransitie.

Draagvrouwschap

Ondanks de vooruitstrevende wetgeving in ons land blijven een aantal belangrijke obstakels overeind. Homokoppels die gebruik willen maken van draagvrouwschap blijven nog te vaak in de kou staan. Door het gebrek aan een goed wettelijk kader kunnen wij momenteel geen behandeling met draagvrouwschap aanbieden.

Waar kan ik terecht met vragen over LGBTQIA+?

Onze artsen bieden graag een luisterend oor en zoeken samen naar de juiste oplossing in elke situatie. Daarnaast zijn er heel wat gespecialiseerde diensten die je helpen bij vragen over LGBTQIA+-thema’s.

Ben je zelf een LGBTQIA+-persoon en wil je zwanger worden of heb je vragen over je vruchtbaarheid? Neem dan contact met ons op.